Nieuws

Herosult Nieuwsbrief

Boekpresentatie NetwIT ‘Kennis moet je delen - Een andere kijk op informatiebeleid’


Sinds 2006 publiceert NetwIT jaarlijks een boek in de reeks 'Kennis moet je delen' waarbij een thema met bijbehorende praktijkvoorbeelden van woningcorporaties worden beschreven.

NetwIT 'Kennis moet je delen - Een andere kijk op informatiebeleid'

Namens Herosult heeft Ronald Kamer een praktijkcase over informatiemanagement van woningcorporatie De Woonplaats geschreven. Zo heeft Herosult een ICT Quick scan uitgevoerd waarna in samenwerking met De Woonplaats de ICT visie en beleid is ontwikkeld.

De boekpresentatie vond plaats in het mooie, moderne stadion de Grolsch Veste waar voorafgaand een rondleiding plaats vond.
moderne stadion de Grolsch Veste


Herosult feliciteert NetwIT met de publicatie van het boek. Het boek is te bestellen via de website van NetwIT.

Terug naar boven

ICT Visie & Beleid voor De Woonplaats


Medewerkers van onze opdrachtgever 'De Woonplaats'

Woningcorporatie de Woonplaats heeft middels de ICT Visie & het ICT Beleid de kaders en koers voor de komende jaren uitgezet. Op basis van het beproefde Herosult ICT Visie model en in nauwe samenwerking met de business van De Woonplaats zijn de beleidstukken gerealiseerd. De ICT Visie is dan ook sterk gerelateerd aan de algemene doelstellingen van De Woonplaats. Het projectteam, bestaande uit Joop Schoppers, Sander Hilgerink en Barry Jansen van De Woonplaats en business consultants van Herosult, heeft een proactieve rol gespeeld bij het in kaart brengen van trends en mogelijke toekomstige veranderingen vanuit diverse invalshoeken (klanten, medewerkers, wet- en regelgeving). Samen met het MT van de Woonplaats (zie foto) zijn de stukken in interactieve workshops verder doorontwikkeld en vastgesteld.

Terug naar boven

Proces Invordering opgeleverd


Herosult heeft voor opdrachtgever Vesting Finance LexSan (VFL) het domein Invordering gemodelleerd. Op interactieve wijze is het uitgestrekte en gevarieerde speelveld rondom Invordering in kaart gebracht. De materiedeskundigen van VFL hebben gezamenlijk met de procesexperts van Herosult in diverse workshops de complexiteit van het procesdomein ontrafeld en gestructureerd. Specifieke aandachtspunten die hierbij aan bod kwamen waren de wet- en regelgeving vanuit de overheid, procesharmonisatie en -optimalisatie en de systematische ondersteuning van de procesgang bij VFL.

Voor de overhandiging van het eindrapport heeft Herosult een A0-poster ontwikkeld met een schematische weergave van het procesdomein en de onderliggende processen. Het grafische overzicht heeft een prominente plek gekregen binnen het pand van VFL. Medewerkers staan geregeld aan het bord te discussiëren over inhoudelijke zaken.

Overhandiging Procesdomein voor opdrachtgever Vesting Finance LexSan

Overhandiging Procesdomein, van links naar rechts:
T. Kijne (BC Herosult), G. Smallenburg (Directeur VFL), R. Kamer (BC Herosult) en R. Krist (Manager Invordering VFL).

Zowel Vesting Finance LexSan als Herosult kijken terug op een geslaagde samenwerking. De resultaten worden door VFL onder andere gebruikt om een kwaliteitssysteem in te richten, ISO-certificering aan te vragen en nieuwe medewerkers op te leiden.

Terug naar boven

Herosult sluit raamovereenkomst met Wetterskip Fryslân


Wetterskip Fryslân

Wetterskip Fryslân (WF) is bezig met een groot organisatieontwikkelingstraject, genaamd ‘Wetterskip Fryslân op koers!’ . Met dit programma wil WF procesgericht gaan werken, de kwaliteit van zijn werk sterk verbeteren en transformeren naar een meer regisserend waterschap.

Voor dit traject heeft WF behoefte aan externe adviesdiensten en heeft hiervoor een meervoudige onderhandse aanbesteding uitgevoerd. De aanbesteding bestond uit twee percelen: Organisatieadviesdiensten en Informatietechnologische adviesdiensten. Voor beide percelen wilde WF met een beperkt aantal bureaus een raamovereenkomst afsluiten.

De opdracht is op beide percelen aan ons gegund! Herosult is bij de selectie op verschillende onderdelen bij de Organisatieadviesdiensten tussen 11 gerenommeerde partijen in de totaalscore als eerste geëindigd. Bij de Informatietechnologische adviesdiensten is Herosult overall als tweede geëindigd in een competitie met 8 bureaus.

Natuurlijk zijn wij trots dat Wetterskip Fryslân vertrouwen in Herosult heeft gesteld en kijken we uit naar een prettige samenwerking. Na de gunning van de raamovereenkomst is Herosult gestart met het invullen van het programmamanagement van organisatieontwikkeling.

Terug naar boven